Genel
Bileğinizdeki Bu Çizgiler Bakın Ne Manaya Geliyor
Aslında bu tespitler doğru olmayabilir. Ancak Allah bilir ne manaya geldiklerini. Ancak muhakkak bir manası vardır. Allah herşeyi olduğu gibi İnsanı sanat ile yaratmıştır..
Bir çok kişi avuç içlerinde yer alan çizgilerin ne anlama geldiğini az çok bilir. Ancak bilekte yer alan çizgilerin anlamlarından çoğu insan habersizdir. Bizde özellikle bileklerdeki çizgilerin ne anlama geldiğini sizler için araştırıp bir araya getirdik. İşte bileklerde yer alan çizgiler ve anlamları…
Eski kültürlerden bu yana eldeki bazı çizgi ve şekillerin bir çok işareti beraberinde getirdiğine inanılıyordu. Günümüzde de bu inanışlara bir yenisi eklendi; bilek çizgileri. İşte inananlara göre bilekte yer alan 4 çizginin anlamı…
Blek çizgileri insanlarda 3 ya da 4 tane bulunmaktadır. 4 tane çizgisi olanlar nadir insanlardır.
İlk çizgi
İlk çizgi en önemli çizgi anlamanına gelir. Bu çizgi bir inanışa göre sağlık hakkında bilgi vermektedir. Eğer çizgiler arasında boşluk varsa bu durum sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğini gösterir.
İlk çizgi sadece bileğinizi kırdığınızda görünüyorsa kadınlarda jinekolojik sorunların olabileceği erkeklerde ise üreme problemleriyle alakalı sorunları işaret ettiği söylenir.
2. çizgi
2. çizgi varlık ve mutluluk çizgisi anlamına gelmektedir. Kesintisiz ve düz bir yapıya sahip olduğunuz 2. Çizgi, varlıklı ve mutlu bir hayat süreceğiniz anlamına gelebilir.
3.çizgi
Kariyerinizin hakkında bilgi vermektedir. Derin bir çizgiye sahipseniz toplum içerisinde saygın bir konuma sahip olacağınızı işaret ediyor olabilir.
Kalın bir 3. Çizgiye sahipseniz eğer toplum içerisinde sözü geçen biri olduğunuz anlamına gelebilir.
4.çizgi
4. çizgi uzun yaşamı temsil eder. Bu çizgi herkeste bulunmamaktadır. Eğer sizde 4. Çizgi bulunuyorsa bu uzun yaşayacağınız ve nadir bulunan insanlardan olduğunuz anlamına gelmektedir.
KURAN’DAKİ PARMAK İZİ
Allah Sâni’dir. Yarattığını sanatla yaratandır. Allah Hakîm’dir. Yarattığını hikmet ile yaratandır. Sadece insan bedenine baksak dahi o Sanî-i Hakîm’in sanatını anlatmakla bitiremeyiz.
Bir gün bir kişi Hazret-i Ömer -radıyallâhu anh-’ın yanında: “–Şu satranca hayret ederim. Satranç tahtasının uzunluk ve genişliği birer arşından ibâret iken, insan onun üzerinde bir milyon oyun oynasa, bir oynadığı mutlaka diğerinden farklı olur, hiçbir oyun diğerine benzemez!” dedi.
Hazret-i Ömer -radıyallahu anh- ona şöyle dedi: “–Bundan daha hayrete şâyân olanı vardır. İnsan yüzünün uzunluk ve genişliği birer karıştan ibârettir. Kaşlar, gözler, burun, ağız gibi âzânın yerleri kat’iyyen değişmez. Buna rağmen şark ve garpta yüzleri birbirinin tamamen aynısı olan iki kişi bile bulunmaz. Şu ufacık bir deri parçasında bu haddi-hudûdu olmayan farklılıkları gösteren Allâh’ın kudret, azamet ve hikmeti ne yücedir!” (Râzî, Tefsîr, IV, 179-180 [el-Bakara, 164])
Şâir, bu hikmete işâretle şöyle der:
Kim bu yüzü çizen sanatkâr ressam?
Geçip de aynaya soran olmaz mı? (Necip Fâzıl)
İnsanın parmak izi ise daha muhteşemdir. Bugün bir şifre olarak parmak iziyle açılan bilgisayarlar ve kapılar kullanılmaktadır. Zira her insanın parmak izi farklıdır. Hattâ insanın her bir parmağının izi diğerinden farklıdır. Parmak izinin, âdeta bir seri veya tescil numarası gibi her insan için ayrı ve husûsî bir şeklinin olduğu, 19. asrın sonlarında keşfedilmiş ve bilhassa emniyet ve hukukta hüviyet tespiti için kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde “Daktiloskopi” denilen ve parmak izlerini inceleyen bir ilim dalı bulunmaktadır.
İnsana bu husûsiyeti bahşeden Cenâb-ı Hak, 1400 sene evvel nâzil ettiği Kur’ân âyetlerinde bu ilâhî hârikaya dikkat çekmiştir. Kıyâmet günü insan bedenini tekrar diriltirken parmak uçlarını bile eski hâlinde düzenleyeceğini haber vermiştir. Âyet-i kerîmelerde şöyle buyrulur: “İnsan, kendisinin kemiklerini bir araya toplayamayacağımızı mı sanır? Evet, Biz’im, onun parmak uçlarını bile aynen eski hâlinde düzenlemeye gücümüz yeter.” (el-Kıyâme, 3-4)
Görüldüğü gibi dâimâ Kur’ân-ı Kerîm önden gitmekte, beşerî ilim onu tasdik ederek ardından gelmektedir. Tıpkı parmak izi gibi, insanların gözleri de birbirinden farklıdır. Şifre yerine, sahibini gözünden tanıyarak çalıştırılan makineler, açılan bilgisayarlar veya kapılar, günlük hayatta giderek yaygınlaşmaktadır. 1 cm2 bile olmayan küçücük bir alanda sonsuz farklılıkları yaratan Allah Teâlâ ne yücedir!
0 comments