loading...

Genel

Kefir Nasıl Yapılır? Kilo Yapar mı?

By  | 

Kefir Nasıl Yapılır?

Faydaları saymakla bitmeyen kefirin nasıl yapıldığına gelince… Yaklaşık bir kilo süte, ceviz büyüklüğünde kefir mayası yeterlidir. Kefir yapmak için ılık sütü cam kavanoza alın. İçerisine kefir mayasını ilave edip, 24 saat kadar bekletin. Mayalanan kefir, yoğurt kıvamında yoğun bir hal alır. Mayalandıktan sonra ise plastik süzgeç yardımıyla süzün. Böylece hem kefir mayanız hazır olur hem de kefir içilecek kıvama gelmiş olur. Ancak kefir yaparken şu püf noktayı unutmayın; kefir yaparken metal hiçbir ürünü değdirmeyin.

loading...

KEFİR KİLO YAPAR MI?

loading...

Ana maddesi süt olan kefir, her yaşta güvenle tüketilebiliyor. Protein, temel mineraller ve B vitamininden zengin olan kefir yoğurttan daha besleyici. B1, B12 ve K vitaminleri yönünden de zengin olan kefirin kilo aldırmadığını belirten uzmanlar, tok tutma özelliği bulunan kefirin çocuk, yaşlı, hamile ve menopoza giren kadınların da rahatlıkla kefir tüketebileceğini söylüyor.

BEBEKLERE KEFİR VERİLİR Mİ?

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, iştahsızlık, uykusuzluk, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerji gibi durumlara da iyi gelen kefirin, bebeklerin besinlerden alacağı vitamin ve mineralleri daha kaliteli almasına yardımcı olduğunu bu nedenle de bebek beslenmesinde kefirin önemli rol oynadığını söyledi.

KEFİRİN ZARARLARI NELERDİR?

Peki, faydalarından fazlasıyla bahsettiğimiz kefirin zararları var mı? Uzmanlar, kefir tüketiminin verdiği herhangi bir zarar olmadığını belirterek, ancak kefirin aşırı tüketiminin zararlı sonuçlar doğurabileceğini söylüyor. Kefir, çok nadiren de olsa bağırsak, mide krampları ve kabızlığa yol açabilir. Bir de AIDS ve benzeri hastalıklara sahip kişiler için zararlı olabilir. Çünkü bu tip hastalıklar genelde zayıf bağışıklık sistemlerinde ortaya çıkar. Kefir, aktif büyüyen bakteriler ve maya içerir, bu yüzden de maya ve bakteriler, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde farklı enfeksiyonlara yol açabilir. Kişinin bu tarz bir hastalığı varsa mutlaka doktoruna danışarak kefir tüketmelidir.

loading...